Krydrede rosenkål i karryfløde

Rosenkål i karryfløde har vi haft på repertoiret i mange år – jeg ved faktisk ikke længere, hvorfra ideen kom, men den var god.

Til retten skal man bruge:

Rosenkål – vel omkring 300 g

Kogelage:
1 lille løg i skåret i både
2 pillede hele fed hvidløg
2-3 skiver frisk ingefær
2 dl vand

Karryfløden:
1 spsk smør
En lille tsk stødt spidskommen
Ditto knuste korianderfrø (frem med morteren igen)
1-2 tsk karrypulver – afhængigt af smag – din og karryens
Et skvæt citronsaft og et dryp flydende honning
1 dl fløde

Og selvfølgelig salt og peber

Kog lagen sammen og lad den koge i 8-10 minutter. Tilsæt rosenkålene – skåret i halve, hvis de er store (så store er de ikke fra min have) – og lad dem koge med i et par minutter.

Pil løg, hvidløg og ingefær fra og hæld kogelagen i én skål og rosenkålene i en anden. Smelt smørret og svits karry, koriander og spidskommen. Tilsæt rosenkålene og rør hurtigt rundt. Tilsæt så kogelagen og lad den koge næsten væk. Tilsæt fløden, citronsaften og honningen. Lad det koge igennem og smag til med salt og peber.

Det virker lidt omstændeligt at lave, men det tager faktisk ikke så lang tid. Og så er det lækkert tilbehør til de fleste kødretter.

God torsdag – den første i år.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Krydrede rosenkål i karryfløde”

 1. Min piskefløde røg samme vej – og det gjorde champagnen også – i aften vil begge dele blive brugt til en bornholmerhane i Rømertorfen – for jo, jeg har stadig lidt ferie. Skønt!
  Gad vide, om jeg kan lokke rosenkål i manden min, hvis jeg gemmer dem i en lækker karrysauce?
  Det må jeg prøve!

  Venligst Birte

  Like

  1. Næste år vil jeg også have lang juleferie!

   Jeg skal i grønkålsbedet i dag – og i krydderiskuffen. Men der er lidt levnet portvin, der skal mødes med nogle rødløg i weekenden. Det er skønt at have rester!
   vh/Karen

   Like

 2. lækker lækker,vi fik rosenkålgratin i går.kål er et must her i huset og i mange variationer
  go Torsdagsdag
  Hans

  Like

   1. mumsfilibaba.Grønkål med Hamburgerryg ,Kålpølser og Pinkel(tysk specialitet som serveres på de nordtyske kroer til deres grønkålaftener) i love it

    Like

Der er lukket for kommentarer.