Solhverv

Vor sol er bleven kold,
vi er i vintervold
og dunkle dage.
Men nu er nedgang endt
og håbet tændt,
ja, håbet tændt,
for nu er solen vendt.
nu kommer lyset og den lange dag tilbage.

Billede8

Solhverv. Den længste nat i året – og dermed den korteste dag. Det når næsten ikke at blive lyst. Solen står op i syd og går ned i syd få minutter efter. Kun en rosa glød ved horisonten viser, at det overhovedet har været dag.

Mange opdager det slet ikke. De står i kø i Bilka, i Toys-R-Us og i alle centrene. De har travlt med at blive ‘færdige til jul’. Men der er jo også så meget at blive færdig med, at man af og til slet ikke når at nyde at være i gang.

Men det er nu rart at give sig tid til at mærke mørket, og til at se på den lille smule lys, der er der.

Billede10

Tid til at gå en tur i det hele, snuble lidt over frosne græstotter, man ikke kan se i halvmørket, føle hvordan året er helt i bund nu – og så gå ind og tænde op i brændeovnen, mærke varmen, lave god mad og tænde lys. Og minde sig selv om, at man måske ikke er ‘færdig til jul’, men at man måske er ved at være ‘klar til jul’ – indeni.

God kort fredag – og lang fre-nat.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Solhverv”

 1. Skønt indlæg !
  Har lige selv tændt alle de levende lys jeg kunne – både ude og inde. For at fejre at det har vendt og vi nu går mod lysere tider 🙂

  Like

  1. Hej Sanne,
   Ja, det er skønt, når det går den vej. Og der er noget særligt over de her helt mørke dage – jeg hørte en ugle udenfor klokken halv fem i dag. For dem er det den lange dag nu 🙂
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: