Julekylling med appelsin, allehånde og kardemomme

Da min niece var lille, var hun meget kræsen. Meget, meget kræsen. Hun kunne heller ikke lide and. Så juleaften fik hun et andelår ved navn ‘julekylling’, og så gled det ned uden problemer.

Det er nu ikke sådan en julekylling, jeg har lavet her – det er helt almindelige kyllingeoverlår, der er krydret lidt anderledes, lidt mere julet, med appelsin, allehånde og kardemomme.

Du skal bruge:
1 pk kyllingeoverlår (5 stk i pakken)
1 hel appelsin – øko, for skrællen skal bruges
Saft fra 2 appelsiner (jeg havde to, hvor jeg kun havde brugt skrællen)
1 tsk hel allehånde
1 tsk sorte peberkorn
Frø fra 5 kardemommekapsler
1/2 tsk chiliflager
1 spsk mørkt muscovadosukker
2 spsk fintrevet ingefær
2 laurbærblade

Start med krydderblandingen. Kom peberkorn, hel allehånde og frø fra kardemommekapslerne i en morter og gok dem til groft pulver. Bland pulveret med chiliflager, ingefær, muscovadosukker og saft fra to appelsiner.

Jeg havde to appelsiner, hvor jeg kun havde brugt skrællen, tilbage fra småkagebagningen.

Skær den hele appelsin i skiver.

Klip overflødigt fedt og skind af overlårene, og brug en finger til at løsne skindet  med. Gnid lidt af krydderblandingen ind under skindet og skub en skive appelsin ind ovenpå.

Læg stykkerne i et fad, stik laurbærbladene ved, hæld resten af krydderblandingen over og bag dem i ovnen, til de er gennemstegte – 200 grader i ca. 3 kvarter. Hold øje med, om fadet er ved at bage tørt. Hvis det er ved at ske, så hæld lidt vand ved.

Sådan. Julekylling de luxe.

Ris og en sprød salat med ingefærdressing og ristede peanuts er godt tilbehør.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Julekylling med appelsin, allehånde og kardemomme”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: