Julekylling med appelsin, allehånde og kardemomme

Da min smukke niece var lille, var hun meget kræsen. Meget, meget kræsen. Hun kunne heller ikke lide and. Så juleaften fik hun et andelår ved navn ‘julekylling’, og så gled det ned uden problemer. Det er nu ikke sådan en julekylling, jeg har lavet her – det er helt almindelige kyllingeoverlår, der er krydret lidt anderledes, lidt mere julet, med appelsin, allehånde og kardemomme.

Billede1

Hvis man vil lave sådan en julekylling, skal man bruge:

1 pk kyllingeoverlår (5 stk i pakken)
1 hel appelsin – øko, for skrællen skal bruges
Saft fra 2 appelsiner (jeg havde to, hvor jeg kun havde brugt skrællen)
1 tsk hel allehånde
1 tsk sorte peberkorn
Frø fra 5 kardemommekapsler
1/2 tsk chiliflager
1 spsk mørkt muscovadosukker
2 spsk fintrevet ingefær
2 laurbærblade

Start med krydderblandingen. Kom peberkorn, hel allehånde og frø fra kardemommekapslerne i en morter og gok dem til groft pulver. Bland pulveret med chiliflager, ingefær, muscovadosukker og saft fra to appelsiner. Jeg havde to appelsiner, hvor jeg kun havde brugt skrællen, tilbage fra småkagebagningen.

Skær den hele appelsin i skiver.

Klip overflødigt fedt og skind af overlårene, og brug en finger til at løsne skindet  med. Gnid lidt af krydderblandingen ind under skindet og skub en skive appelsin ind ovenpå.

Billede2

Læg stykkerne i et fad, stik laurbærbladene ved, hæld resten af krydderblandingen over og bag dem i ovnen, til de er gennemstegte – 200 grader i ca. 3 kvarter. Hold øje med, om fadet er ved at bage tørt. Hvis det er ved at ske, så hæld lidt vand ved.

Billede3

Sådan. Julekylling de luxe.

Som tilbehør brugte vi en rest kogte kartofler, skåret i småstykker, dryppet med olivenolie, salt og peber, blandet med hvidløgsskiver og et par laurbærblade og brunet i ovnen i en halv times tid – de kunne sagtens stå ved siden af kyllingen.

Vi fik også nogle kogte porrer til – og de smagte forbløffende godt sammen med den krydrede stegesky.

Prøv selv – og god tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

3 thoughts on “Julekylling med appelsin, allehånde og kardemomme”

Der er lukket for kommentarer.