Nye tider, nye skikke

Egentlig havde jeg altid forsvoret, at jeg skulle have sådan et uhyre i mit hus. Mit eget private atomkraftanlæg med sære bølger, der varmede tingene op indefra? Altså en mikrobølgeovn? Nej tak.

Jamen, siger folk, den er da så god til at lave popcorn i. Jo. Men vil man virkelig betale 400 kr. for en dims til at lave popkorn i?

Men jeg lod mig langsomt overtale – nogle gæster, der kommer i B&B’en i weekenden, havde efterspurgt en mikrobørge til sutteflasken til babyen, og bondemanden, der altid er blød overfor kalve, hvalpe og killinger og dermed også små menneskebørn, mente, at det var på tide at anskaffe en.

Det afgørende argument blev: Du kan også bruge den til at tø kød op med, når du har glemt at tage noget op fra fryseren. Ok. Det er nemlig noget der sker en gang imellem. Nogle gange. Af og til. Men da kun et par gange om ugen. Cirka.

I går kom jeg så hjem fra Bilka med en fin, sort og strømlinet mikrobølgeovn.

Den er pakket ud af kassen. Jeg har ikke rigtig noget sted at stille den, men det må jeg se at finde. For jeg har været på nettet og læse om, hvordan alskens ting og sager kan laves med et minimalt strømforbrug. Og det taler til min indre skotte. Jeg kan også godt se pointen i, at løg og kartofler kan bages på et splitsekund – cirka. Så nu skal der læses opskrifter og eksperimenteres.

Måske ender jeg med at blive helt glad for den? Den kan jo andet end at varme klam fastfood op – og popcorn. Ligesom en computer kan bruges til andet end til at spille kabale. Det afhænger helt af den, der trykker på knapperne.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Nye tider, nye skikke”

 1. Ja som tyskerne siger:du wirst alt Haus und lernst nie aus,Du wirst alt wie eine Kuh und lernst immer noch etwas dazu.Mini Barsebæk som du kalder den,er udmærket til mange ting men absolut ikke egnet til alt,optøning af brød er noget l..t,Microbølgerne varmer jo op fra midten og så er brødet f.s tør i midten,så selv om jeg har sådan en fætter med grill og varmluft funktion optøning efter vægt mm er det begrænset hvor meget jeg bruger den.

  Like

 2. Ja men så te løk mæ Atommaileren,Men lov mig en ting,lav aldrig bagekartofler i den,det bliver ikke det samme som i en konventionel ovn.de bliver gummiagtige.og skal du lave en fem stykker så bliver tilberedningstiden ikke kortere end i en almindelig ovn,jeg bruger min til opvarmning af retter, og optøning af små portioner mad men har dårlig erfaring med optøning af kød,da dele af kødet blev nærmest færdig tilberedt

  Like

  1. Tak for tips – jeg har heller ikke tænkt mig at prøve ‘bagte’ kartofler – for dem har jeg smagt. De er kogte, store kartofler med pil 🙂
   I går varmede jeg en hjemmebagt leverpostej, og det blev heller ikke det samme – den var lidt gummiagtig efter turen i mini-Barsebäck. Men man skal jo lære så længe, man lever…. I aften vil jeg prøve at bage et par løg og se, hvordan det bliver.

   Like

Der er lukket for kommentarer.