Tidlige tanker om jul

Der er et område, hvor jeg aldrig bliver voksen. Jul. Jeg glæder mig allerede. Jeg glæder mig over julepynt i blade og tilbudsaviser, jeg kan sniffe rundt i butikkernes afdelinger med julepynt allerede nu i slutningen af oktober, og jeg bliver ikke træt af det. Tværtimod føler jeg mig frygteligt snydt, når de fjerner julepynten før jul for at gøre plads til grimme nytårshatte. Det er som en rutschetur fra paradis til helvede sådan rent æstetisk.

Det bedste ved julen er julepynten. Dekorationerne med alle de ting, man har samlet i årets løb – og måske en lille engel, madonna eller fugl.

Kalenderlyset. Skålen med kugler. Buketter med gran og tulipaner.

Adventskransen.

Og så er der julemaden – selvom jeg ikke bliver helt vild i julevarmen over chokolade og konfekt. Det er mere alle de lækre ting, man kan lave til julefrokosten. Og selvfølgelig kunsten at lave den helt rigtige andesovs.

Men først og fremmest er det pynten og dekorationerne. At det glimter i alle kroge, og der dufter af gran og hyacinter.

Og musikken. Julesangene og salmerne. Fra Pyrus til Messias.

Hvis vejret samarbejder, går alt op i en højere enhed.

Billederne her er selvfølgelig klip fra tidligere år. Jeg glæder mig til at lave en ny adventskrans og nye dekorationer i år, til at synge Velkommen igen guds engle små – ja til, at hele juleriet for alvor begynder. Som et lille barn.

God torsdag – her lige knap to måneder før jul.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Tidlige tanker om jul”

Der er lukket for kommentarer.