Fyldt hokkaido med krydret svinekød og valnødder

Hokkaido er – udover at være meget kønt orange og nærmest perfekt proportioneret – et af de bedste spisegræskar, man kan få. De er ikke vandede, de holder faconen, når de bliver tilberedt, og skrællen kan spises. Derfor kan de bruges til dekorativ mad, der også smager dejligt, som for eksempel fyldt med krydret svinekød og valnødder.

Til et stk. som på billedet skal man bruge:

Den nederste halvdel af et lidt stort hokkaido græskar
300 g hakket svinekød
1 hakket løg
50 g valnøddekerner
1 tyk skive daggammelt brød
1 glas hvidvin
1 glas hønsebouillon
1 spsk hakket salvie
1 tsk timianblade
Olivenolie
2 spsk fintrevet parmesan

Skær låget af hokkaidoen og skrab kerner og trevler ud. Smør den udenpå  med olie og bag den med bunden i vejret i 20 minutter på 200.

Lav fyldet imens.

Svits løget klart i olivenolie, tilsæt kødet og svits det grundigt. Krydr det med salt og peber. Skær brødet i tern, hak valnødderne groft og bland brød, løg, nødder og kød i en skål. Kog panden af med hvidvin og bouillon, tilsæt krydderurterne og lad væsken koge lidt ind. Hæld den over i skålen og bland det hele grundigt.

Tag hokkaidoen ud og vend den med åbningen opad. Kom fyldet i, drys toppen med revet parmesan og sæt det hele ind i ovnen igen i en halv times tid. Alt undtagen den sidste bagning kan gøres på forhånd.

Hvis man har små, lækre, hjemmedyrkede hokkaidoer, kan man lave portionsgræskar – ét til hver. Det er yderst pynteligt.  Så skal man også bage låget med, og sætte det på oven på fyldet ved serveringen.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Fyldt hokkaido med krydret svinekød og valnødder”

  1. Selvfølgelig bliver det det – alle de unævnelige muterer i løbet af vinteren, så næste år kan de kun lide tidsler, skvalderkål og brændenælder, og så kan vi andre nyde vores squash, græskar, agurker, tomater, peberfrugter, rødbeder og græskar og vi lever i fordragelighed med de unævnelige 😉

    Venligst Birte

    Like

Der er lukket for kommentarer.