Springtur

Når man kigger ud i haven og ser, at noget ser forkert ud. Når der ligesom er sorte prikker for øjnene – store, sorte prikker, der går og spiser af træerne, af blomsterne, af grønkålen og af græsplænen. Store, sorte prikker, der ikke går væk, når man blinker. Så er det ikke synsforstyrrelser. Det er kalve på springtur.

Kalvene har nået en alder, hvor de møfler hinanden. Skubber, slås, prøver kræfter. Nogle af dem havde fået væltet en hegnspæl, så hegnet lå ned et sted, og så var der ingen ende på lystighederne.

Vi brugte vel halvanden time på at få kræene tilbage i folden. De syntes nemlig godt om menuen udenfor hegnet, kunne sagtens spise en grønkålsplante mere og var slet ikke til sinds at gå ind igen. Man har mange fornøjelser, når man bor på landet.

I dag er der blå mærker, man ikke aner, hvor kom fra. Benene er lidt tunge af at have løbet op og ned af de stejle bakker.

Men skidt. Kræene er inde, og det er fredag igen. Det regner ikke, og weekenden vinker.

Denne weekend bliver mere end sædvanligt aktiv på køkkenfronten. Der er gæster i B&B’en, og der skal holdes fødselsdag.

Der skal – som skrevet i går – laves ribbenssteg og mange andre lækkerier. De sidste dage har køkkenet duftet af bagværk. Grovbrød efter samme opskrift som grovbollerne med rug, hørfrø og honning – bare formet til to store brød og bagt i 40 minutter, knækbrød, rundstykker og havreboller.

Der skal også laves en stor, ødsel og lækker kage. Mere herom senere – hvis nu nogle af gæsterne læser med, er det jo ikke nogen overraskelse.

Så følg med i næste uge, hvor alt vil blive afsløret.

God weekend!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Springtur”

  1. Ja, hegnet skal hegne dem inde – min have var engang fuld af dybe huller efter en flok røde køer, som var sluppet over til mig. Både politi og hjælpere var ude, og der var vild forvirring med biler, der dyttede!, og mænd, der råbte. Der kunne være en hel spandfuld jord i hvert hul. I dag er der ingen dyr på den mark mere – dem savner jeg, for der skal være liv på en græsmark.

    Like

Der er lukket for kommentarer.