Store Grisedag

I går var det store grisedag. Den halve gris kom hjem til fryseren. Grisen, der har gået og gnasket lige oppe om hjørnet, og som har haft et rigtig godt griseliv, før den blev til alt det her:

Der er kamstege, nakkestege, koteletter, schnitzler, hakkekød, spæk til leverpostejen – der er bare det hele. Klar til at blive delt i mindre portioner og frosset ned.

Koteletter og schnitzler i poser med to i hver. Hver steg for sig – de største af dem delt i to-tre stege.

Fantastisk flot kød.

Til sidst hakkekødet – 8 kilo i poser med 500 gram i hver.

Og når man har stået der og pakket kød meget længe – hvad spiser man så til aftensmad?

Squashfrikadeller. For man har ligesom fået kød nok for nu.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Store Grisedag”

 1. ….. og har man bagt småkager til jul hele dagen, så skal man slet ikke ha’ noget til aften! Og det er ikke fordi, jeg har spist mig mæt i småkager – jeg tror, det er den fede lugt fra småkagerne, der gør det!

  Like

 2. Det kød ser super godt ud. Det minder også mig om min barndom i det jyske, hvor min mor fik leveret en halv gris – bogstaveligt talt: Halv hoved, to ben, og halv hale. Dit ser dog ud til at være lidt lettere at gå til. Min 1/8 del okse blev kun 20 kg. incl et stort ben i bovstykker og i brystet, så der var ikke så meget, som jeg troede denne gang – ca 30 middage til 4 personer. Hvor meget vejer dine 1/8 okser?

  Like

  1. Grisen er slagtet hos Aidt Slagtehus, som vi også bruger. De er super – det bliver leveret i kasser, og det ser så lækkert ud. Vi fik hele halen 🙂 og jeg fik også nogle ekstra kraftben med. Der er meget mad i en halv gris! Den vejede 46 kilo. Men den skal såmænd nok blive spist – jeg har jo både mand og hund 😀 Glæder mig til at lave langtidsstegt skank med rodfrugter til vinter.

   Vores dyr sælger vi som ungkvæg (18 mdr.), og vi sælger ikke mindre end en kvart, fordi det er små dyr. En halv svarer til ca. 55-65 kilo på krogen. En kvart er jo så halvdelen af det.

   Like

Der er lukket for kommentarer.