Nippemad: Nem hummus

Der er mange opskrifter på hummus. Her er en af de nemmeste og dermed også hurtigste. Har man ikke været forudseende nok til at sætte kikærter i blød i går, kan man slippe af sted med at bruge en dåse kikærter. Og man behøver ikke den traditionelle tahine – den som man køber, bruger lidt af, stiller i køleskabet, hvor den så står og bliver for gammel.

Man kan nøjes med de enkelte ingredienser her:

1 ds kikærter
1 fed hvidløg
Skræl fra en øko-citron – og en spsk af saften
Ristet og stødt spidskommen – gør det selv – brug en morter, så dufter og smager det helt rigtigt
Salt og evt. en lille smule chili
1/2 dl olivenolie og en sjat vand

Rist og stød de hele spidskommenfrø i morteren, pil hvidløgsfeddet, riv citronskallen. Put alle ingredienserne undtagen vand i lynhakkeren og blend. Er det stadig lidt for tørt og groft i konsistensen, så tilsæt en anelse vand og blend igen.

Skær brød i tynde skiver, rist dem sprøde og brug dem til at skovle humus op med. Eller bag en portion af Fru Grøns Fænomenale Knækbrød. Bør indtages med mindst ét glas rødvin.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: