Krydderkage til en regnvejrsdag

Når det drypper og drypper – når det regner lidt, så meget og så lidt igen. Når alt, der var tørt, er blevet vådt. Når man selv for fjerde gang den dag er blevet våd helt ind til tankerne og har mudder op til knæene. Så er det på tide at bage en krydderkage.

En brun og varm krydderkage, der passer til en hel balje te.  En kage, der passer til ruskvejr på alle årstider. Der får huset til at dufte og gør en sommerdag i regnvejr til en festlig lejlighed. Med krydderkage i munden kan man se skønheden i det hele.

300 g mel
250 g sukker
2 tsk natron
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødte nelliker
2 tsk kanel
100 g smeltet smør
3 dl mælk
1 dl syltetøj efter eget valg – jeg brugte mirabel, men har også lavet den med appelsin og med solbær

Bland de tørre ingredienser og tilføj de våde. Rør sammen og hæld over i en form, der er foret med bagepapir. Bag ved 200 i en tre kvarters tid – stik i den med et grillspyd (bedre end en tandstikker – større afstand mellem den varme kage og de bare fingerspidser), og hvis der ikke længere hænger dej ved, er kagen færdig.

Lad den køle lidt af, før du forsøger at skære i den, selvom det kan være svært at vente.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Krydderkage til en regnvejrsdag”

Der er lukket for kommentarer.