Forsommerdeko med døvnælder

Døvnælderne blomstrer. I hegn, på grøftekanter – og i nogle af vores bede i udkanten af haven. Det sidste er vi ikke så stolte af, men de er kønne i naturen, og de kan bruges til at lave en sjov dekoration. Jeg lærte tricket allerede som barn.

Døvnælder retter sig op, når de bliver lagt ned, og det er det, man kan udnytte.

Pluk en buket døvnælder. Du opdager helt sikkert, hvis du kommer til at tage fejl af døvnælder og brændenælder. Men for en sikkerheds skyld: husk, at døvnælderne er dem, der blomstrer nu med hvide blomster.

Tag en flad skål, fyld vand i, læg blomsterne med stænglerne ind mod midten og læg en sten på til at holde dem der.

I løbet af ganske få timer vil døvnælderne rejse sig op, og dekorationen kommer til at se sådan ud:

Det er kønt, det er sjovt, det er anderledes, det hører forsommeren til, og så er det gratis.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Forsommerdeko med døvnælder”

Der er lukket for kommentarer.