Et blødt øjeblik

Der findes bløde øjeblikke. Når vinden lægger sig, og regnen stilner af, mens man går derude.  Lydene kommer tilbage, når vinden er væk. Sangdrosselen, spætmejsen, solsorten, skovduerne og de mange små mejser, spurvenes evige kævlen og stærenes knebren. Pludren fra det løbende vand i traktorsporene og nede fra bækken.

Det hele ikke bare lyder anderledes. Det ser også anderledes ud. Det bliver lysere – måske fordi man tager regnhætten ned og holder op med at knibe øjnene sammen mod vinden? Man ser dråberne på græstuerne.

De våde grene og disen over marken, hvor køerne har besluttet sig til at gå tur

på én lang række på deres smalle kostier.

Hver fod bliver sat nøjagtigt på linje med den forrige. Præcision en æressag.

Og lugtene mærkes tydeligere i den våde luft – jord, planter, der gror – og lidt komøg.

Sådan er et blødt øjeblik. Det er det lille øjeblik, hvor verden er i harmoni, hvor tingene er, som de skal være, hvor man bare kan være en stille iagttager/snuser/lytter. En del af det hele.

God fredag – forhåbentlig med et blødt øjeblik hist og her.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Et blødt øjeblik”

Der er lukket for kommentarer.