Tøvejr og tåge

Det tør. Tågen hænger over landskabet.

Hunden og jeg er ude. Hun sniffer harespor, og jeg plukker grønkål. Dem, som haren ikke har spist. De er våde – og kolde. Stadig med lidt is i krøllerne.

Tågen dæmper lydene. Der er stille. Indtil man begynder at lytte efter. For så skifter (lyd)billedet. En motorsav et sted. Ballade hos rågerne i træerne ved bækken. Musvitter, og en solsort, der skælder ud. En flok småfugle, der flyver over hovedet på en. Kvidren og små vingeslag. Knasen fra støvlerne i den sne, der ligger der endnu. Og dryppen, dryppen, dryppen fra grenene. Der er slet ikke stille alligevel.

Kære vejrguder. Det er alt for tidligt, det er jo vinter endnu. Og sneen er altså pænere end mudder. Både ude og inde. Og så sjovt er det jo altså heller ikke at vaske gulv efter mudrede hunde- og kattepoter, vel?

Så må man høfligst bede om, at foråret starter på dato den 1. marts? Og at det bliver langt og lunt? Med ikke al for megen regn? Og må man så bede om vinter resten af februar?

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.