Kartoffelfad med kål

Skal man give sin hjerne ro til at tænke, er det godt at gå en tur. (Når man er hund, er det altid godt at gå en tur.)

Man kan også luge i haven, lege med perler, rydde op i en køkkenskuffe eller – aha! – lave mad. Det er også afstressende.

God, nærende vintermad med fyldig smag – i dette tilfælde kartoffelfad med kål. En lækker og billig ret. Eventuelle rester bliver en glimrende frokost. Men sats ikke for hårdt på rester….. i hvert fald ikke, hvis du som jeg har både en bondemand og en hund i huset.

1/2 hvidkålshovede – snit det i tern eller strimler og kog det i vand med lidt salt, til det lige falder lidt sammen.
8-10 kartofler – skræl dem og skær dem i tynde skiver.
Et par håndfulde revet ost – riv det selv, så du ved, at det er ost og ikke et eller andet mærkværdigt ‘produkt’.
1 pakke af den oversete krydderurt  (bacon) – steg det langsomt til det meste af fedtet er smeltet af, og din krydderurt er lækker, brun og sprød. Lad skiverne køle af på et par stykker køkkenrulle og knus dem så til småstykker – brug bare fingrene – og giv hunden et lille stykke, før du vasker hænder. Det står i både Jyske Lov, Grundloven og i en brochure fra dyreværnet – mener jeg helt bestemt.

Find et fad – læg et stykke bagepapir i, så du ikke skal bruge alle timerne inden sengetid på at skrubbe fad. Og fortsæt så i bedste lasagnestil: et lag kartoffelskiver, drys med salt og peber, en håndfuld revet ost, drys med bacon, kål, og igen kartofler. Det øverste lag skal være kartofler med et par smørklatter på.

Sæt fadet i en kold ovn, sæt temperaturen til 200 grader. Nu har du en hel time til at lave alt muligt andet. Billedet her er kun et forslag – du kan jo også betale regninger eller andet opbyggeligt.

Til sidst er der kun de hårde pligter tilbage – men den, der har evnen, har pligten, så spis!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Hvis du vil vide mere - så læs min blog.

4 thoughts on “Kartoffelfad med kål”

  1. Jeg har lige sat et fad i ovnen, Karen. Duften af bacon fylder huset og jeg glæder mig til at sætte tænderne i den lækre kålret. Tænk sig, begge børn guffer kål i sig. Lad dem, det er sundt og de lugter først i morgen 😉

    Like

  2. Det lyder ganske dejligt jeg tror jeg har alle ingrydienser så jeg kan gå ud og lave det til os i aften.

    Hilsner i lange baner Else og Verner i Odder

    Like

Der er lukket for kommentarer.